Informatikai Oktatási Konferencia 2015

Minden év új kihívás az informatikai oktatás és képzés területén. A magyar társadalom most kezd szembesülni azzal, hogy az informatikus képzés fejlesztése stratégiai fontosságú, hiszen a tízezerre becsült betöltetlen álláshely súlyos tízmilliárdokban mérhető kiesést jelent a gazdaságnak. Az IT terület a többi szektorhoz képest létszámarányosan kimagaslóan hatékonyan járul hozzá a GDP-hez.

Közös érdekünk pontosan felmérni, hogy hol és mekkora a betöltendő űr. Fontos feladatunk az informatikus szakmát még népszerűbbé tenni a pályaválasztó fiatalok körében, és a képzéseket úgy korszerűsíteni, hogy azok a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő készségek elsajátítását tegyék lehetővé. A szükséges kompetenciákat alapvetően meghatározza az a folyamat, aminek során a hétköznapi tárgyak, eszközök és szolgáltatások is felkerülnek a netre, alapvető igénnyé téve az informatika napi használatát minden területen.

A HTTP Alapítvány és a Pannon Egyetem szervezésében immár hagyományosan az év elején jelentkező Informatikai Oktatási Konferencia is ezekkel a kérdésekkel foglalkozik elsősorban.

Konferenciánk fókuszában ezúttal a kutatás, a pályaorientáció, a képzés korszerűsítés és a digitális város állnak.

A szervezők sok szeretettel hívják és várják az informatikai oktatás fejlesztésében érintett képzőintézmények, cégek, szakmai szervezetek és kormányzati szervek tanárait és vezetőit az Informatikai Oktatási Konferencia 2015 rendezvényre.

Időpont: 2015. február 21., szombat

Helyszín: Larus Étterem és Rendezvényközpont, 1123 Budapest, Csörsz u. 18/B

A vendéglátást is magába foglaló rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A rendezvényen neves előadóink gyakorlatközpontű megközelítésben adnak betekintés a fenti témakörökhöz kapcsolódóan.