IT Essentials tananyag

Az IT Essentials: PC hardver és szoftver tananyagot elsősorban szakközépiskolai diákok, felsőfokú szakképzésben résztvevő diákok és olyan 4 éves képzések diákjai számára fejlesztették ki, akik informatikai karrierre vágynak és szeretnének használható tudást szerezni a számítógépek működéséről, összeállításáról, hardveres és szoftveres hibák felismeréséről és javításáról. Az IT Essentials a Cisco Hálózati Akadémia belépő szintű tananyaga.

Alapadatok

Előképzettség

Az IT Essentials  tananyag szakmai előképzettséget nem igényel, bárki számára elsajátítható. A legfrissebb, 5.0 verziójú tananyag törzsszövegének a magyar nyelvre fordítsa megtörtént, a laborgyakorlatok és egyéb feladatok csak angol nyelven érhetők el. 

Kapcsolat az Országos Képzési Jegyzékkel

A tananyag a 2013-ban bevezetett új OKJ informatikai szakmáinak közös 10815-12 Információtechnológiai alapok moduljával teljes mértékben kompatibilis. Aki az IT Essentials tananyag alapján tanítja a modul tantárgyait (információtechnológiai alapok és az információtechnológiai gyakorlat), biztos lehet benne, hogy minden szükséges, a követelményekben megfogalmazott tartalmat érinteni fog és folyamatosan frissülő, naprakész tananygot tud a diákok kezébe adni.

Az  IT Essentials tananyag bemutatása

Az IT Essentials (ITE) tananyag alapszintű hardveres és szoftveres ismereteket nyújt, valamint a számítógép szerelési és -karbantartási készségek alapszintű elsajátítását tűzi ki célul. A PC hardver- és szoftverismeretek mellett betekintést biztosít a hálózatok és az IT biztonság témakörökbe is. A hallgatók nem csupán az informatika és a számítógépek alapfogalmaival ismerkedhetnek meg, de felkészülnek arra is, hogy jövőbeni munkahelyükön képesek legyenek kollégáik és ügyfeleik informatikai támogatását elvégezni. Az ITE a NetSpace LMS környezetből elérhető e-learning tananyag sok-sok gyakorlattal és interaktív feladattal. A Packet Tracer szimulációs program az ITE hálózatos témaköreinek oktatását is teljeskörűen támogatja.

Az IT Essentials tananyag témakörei

IT Essentials
PC hardver és szoftver
 1. Bevezetés a személyi számítógépek világába
 2. Biztonságos labor és eszközhasználat
 3. Számítógépek összeszerelése
 4. Megelőző karbantartás áttekintése
 5. Operációs rendszerek
 6. Hálózatok
 7. Laptopok
 8. Mobil eszközök
 9. Nyomtatók
 10. Biztonság
 11. Az IT szakember
 12. Haladó hibakeresés

A tananyag hivatalos, angol nyelvű oldalának elérhetősége: https://www.netacad.com/web/about-us/ite

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »