Gyakran ismételt kérdések az oktatói továbbképzéssel kapcsolatban

Kinek szól a továbbképzés?

Oktatóképzés? Továbbképzés? Mi a különbség?

Mennyibe kerül a továbbképzés?

Akkreditált-e a továbbképzés?

Milyen témákat tárgyalnak a továbbképzések?

Milyen formában zajlik a továbbképzés?

Hogyan lehet részt venni a továbbképzésen?


Kinek szól a továbbképzés?

A továbbképzés célközönsége a magyarországi Cisco Akadémiák oktatói.

Oktatóképzés? Továbbképzés? Mi a különbség?

A meghirdetett PAT továbbképzések célja, hogy fejlessze a Hálózatok I. tantárgyat tanító Cisco Akadémiai oktatók szakmai és módszertani kompetenciáit. A továbbképzés elvégzését követően a résztvevők nem válnak Cisco Akadémiai oktatóvá.

A Cisco oktatóvá válás feltétele az Oktatóközpontok által meghirdetett oktatóképzések elvégzése. Ezek jellemzően 1 hetes, személyes részvétellel zajló képzések. A meghirdetett oktatóképzések az alábbi linken tekinthetők meg:

http://netacad.hu/hu/oktatokepzesek 

Mennyibe kerül a továbbképzés?

A képzést a HTTP Alapítvány az akadémiákkal kötött támogatási, illetve oktatási megállapodás keretében biztosítja, így az  oktatóknak nem kell részvételi díjat fizetniük.

Akkreditált-e a továbbképzés?

Igen, a képzések pedagógus-továbbképzési (PAT) programakkreditációval rendelkeznek, így a kötelező pedagógus-továbbképzésben a 90 óra mindkét továbbképzés esetén elszámolható.

Milyen témákat tárgyalnak a továbbképzések?

A középfokú szakképzésben 2014 szeptemberében kezdték meg az iskolák a Hálózati ismeretek I. tantárgy, és ennek keretében a CCNA R&S kurzus első szemeszterének az oktatását a 10. évfolyamos diákok számára. Az új tantárgy és tananyag oktatásának megkönnyítése érdekében a továbbképzés elsősorban erre a témára fókuszál. A HTTP Alapítvány munkatársai olyan segítséget szeretnének nyújtani a tanároknak, amivel könnyebbé válhat a következő időszakban az új tananyag oktatása. Szeretnénk hónapról hónapra hasznos tippeket adni, hogy a következő hetekben milyen módszerekkel, milyen eszközökkel tanítsuk a tananyagot.

A PAT 1. továbbképzés a 10. évfolyamban kezdődő Hálózatok I. tantárgy 3 éves tananyagának első másfél évét ( 10. évfolyam és 11. évfolyam első féléve) fedi le, igazodva a tanmenetjavaslatunkhoz és a CCNA R&S kurzus első szemeszteréhez. 

A PAT 2. továbbképzés szintén a Hálózatok I. tantárgy oktatásához nyújt segítséget. Itt a 11. évfolyam második félévét és a 12. évfolyamot lefedő CCNA R&S kurzus második szemeszteréhez és a tanmenetjavaslathoz igazodunk.

Milyen formában zajlik a továbbképzés?

Minden képzési napon korlátozott férőhellyel, de biztosítjuk a helyszíni részvételt. A képzések helyszíne a HTTP Alapítvány Csörsz utcai oktatóterme, de esetenként  más budapesti vagy vidéki helyszín is lehet. A fentieken túl - minden képzési nap munkájába - online is be lehet majd kapcsolódni távolról, WebEx közvetítés keretében. Az Alapítvány biztosítja a közvetítés felvételének utólagos megtekintést is azok számára, akik elfoglaltságuk miatt elmulasztanák valamelyik alkalmat. (Akik hivatalos PAT-os képzés keretében vesznek részt, azok maximum két alkalommal tehetik ezt meg.)

Hogyan lehet részt venni a továbbképzésen?

Mivel akkreditált programokról van szó, így az Alapítvány csak azok számára tud a képzés lezárásakor tanúsítványt kiállítani, akik hivatalosan is jelentkeznek a képzésre, folyamatosan részt vesznek azon, és a továbbképzési dokumentáció elkészítésében is együttműködnek. Akik szeretnének tanúsítványt, azok az általában félévente (tanév elején és félévkor) meghirdetett regisztrációs felületeken.

Nem kell a részletes jelentkezési lapot kitölteni azoknak, akik nem akarnak a hivatalos PAT akkreditált képzésen részt venni, ugyanakkor fontosnak tartják tudásuk fejlesztését.

Ahhoz, hogy a helyszíni részvétellel és a WebEx közvetítésével kapcsolatos információkat el tudjuk juttatni, mind a "hivatalos", mind a "nem hivatalos" résztvevőknek regisztrálniuk kell az aktuális képzési napra. Ez a regisztráció roppant egyszerű, csupán nevet, e-mail címet, és az akadémia nevét kell megadni, valamint ki kell választani, hogy személyesen vagy WebExen keresztül szeretne bekapcsolódni a résztvevő. Erről minden továbbképzési nap előtt e-mailben értesítést küldünk.