Értékes díjakkal indul a Cisco Hálózati Akadémia nemzetközi CyberCup versenye!

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a Cisco Hálózati Akadémia európai regionális CyberCup versenyére!

A verseny alapja a "Skills for All" platformon elérhető "Introduction to Cybersecurity" (Bevezetés a kiberbiztonságba) című 6 órás tananyag frissített változata. A fő cél, hogy növeljük a diákok és a társadalom kibertudatosságát.

Hogyan működik a verseny?

1. forduló - Learn-a-thon
Az október 2. és november 19. között zajló első fordulóban az akadémiáknak egy „Learn-a-thon” nevű versenyben kell részt venniük. Ez a kör az "Introduction to CyberSecurity" tananyag köré épül. A lényege, hogy minél több diák ismerje meg és teljesítse ezt a kurzust. A legjobb (legtöbb diákot egy kurzusba regisztráló) 16 akadémia juthat tovább a European CyberCup fordulóba. Mivel a tananyag rövid, így gyorsan elvégezhető, akár önálló tanulással is.
További részletek erről a fordulóról itt olvashatók: https://www.netacadlearnathon.com/projects/europeancybercup-2023/.

A versenyre történő nevezéshez készítettünk egy rövid segédletet. A kurzusok létrehozásának és a versenyre történő regisztráció határideje október 27. (Regisztrálni a kurzus létrehozatalát követően tudtok!) A diákokat október 27-e után is tudjátok regisztrálni, a fontos, hogy november 19-ig végezzék el a kurzust és szerezzék meg a badge-et. 

Amennyiben neveztek, nem csupán a továbbjutásért lehet küzdeni. A verseny szervezői értékes ajándékcsomagokkal díjazzák a legtöbb diákot regisztrált 20 oktatót, ezen felül a HTTP Alapítvány, a Pannon Egyetem Műszaki Informatika Kara és a Cisco Magyarország egy külön versenyt is hirdet a versenybe bekapcsolódott magyar diákok és oktatók számára.

Az a hallgató, aki elvégzi a kurzust a verseny időszakában, részt vesz egy sorsoláson, ahol nagyon értékes díjakat sorsolunk ki. A fődíj egy 200.000 Ft értékű Bang & Olufsen Cisco 980 vezeték nélküli fejhallgató lesz! (A sorsoláson való részvételhez a kurzust elvégzett diákok tanúsítványát el kell juttatnotok a HTTP Alapítványhoz, ennek technikai részleteit hamarosan megosztjuk veletek.) A legaktívabb oktatókat éves konferenciánkon szintén külön is díjazzuk.

2. forduló - European CyberCup

Az első fordulóból továbbjutott akadémiák négyfős csapatokban mérik majd össze tudásukat, WebEx platformon élőben közvetített "Capture the Flag" formátumban versenyeznek egymással. Ebben a formátumban minden csapatnak saját szervere vagy infrastruktúrája van, amelyet védenie kell, miközben a többi csapat ellen támadást indít. A cél a többi csapat szerverein található "zászlók" megszerzése és a saját zászlók védelme. A verseny során használt feladatok a CCST CyberSecurity tanfolyam különböző moduljaiból származnak. Ezen a fordulón dől el, melyik csapat viszi haza az Európa-bajnok címet.

Amennyiben kérdésetek merülne fel, keressetek bennünket az info@http-alapitvany.hu címen.

Nevezzetek és segítsétek diákjaitok a kurzus elvégzésében és az értékes díjak megszerzésében!

 

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »